Ο ντάκος είναι ένα κλασικό κρητικό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση. Φτιάχνεται εύκολα και είναι ιδανικός για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.

Υλικά:

  • 2 κριθαρένια παξιμάδια
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 100 γρ φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κουταλιά κάππαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βρέξτε ελαφρά τα παξιμάδια με λίγο νερό.
  2. Απλώστε πάνω στα παξιμάδια τις ντομάτες και τη θρυμματισμένη φέτα.
  3. Προσθέστε την κάππαρη, ραντίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Λαχταριστός Ντάκος με φρυγανιές από χαρούπι