Αν ψάχνεις ένα ελαφρύ και φυσικά γλυκό ντιπ για να συνοδεύσεις τα φρούτα σου, τότε αυτή η συνταγή για ντι φρούτων χωρίς ζάχαρη θα γίνει η αγαπημένη σου! Χωρίς ζάχαρη, αλλά γεμάτο γεύση, είναι ιδανικό για σνακ, πρωινό ή ακόμα και για ένα υγιεινό επιδόρπιο. Το καλύτερο; Φτιάχνεται πανεύκολα με απλά υλικά και μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ενοχές!
Υλικά:
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών)
- 1 ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά, αν θέλεις λίγο παραπάνω γλυκύτητα)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι με την πολτοποιημένη μπανάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια και την κανέλα και ανακάτεψε καλά.
- Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγο μέλι για επιπλέον γλυκύτητα.
- Σέρβιρε το ντιπ με φρέσκα φρούτα όπως μήλα, αχλάδια, φράουλες ή σταφύλια.
Tip:
Αν προτιμάς μια πιο δροσερή και κρεμώδη υφή, μπορείς να αφήσεις το ντιπ στο ψυγείο για 15-20 λεπτά πριν το σερβίρεις.
Απολαυστικό, υγιεινό και έτοιμο σε 5 λεπτά! Δοκίμασέ το και θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό για φρούτα!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply