της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σου έχω την πιο νόστιμη συνταγή, που συνδυάζει κοτόπουλο με λαχανικά και θα σε κάνει να ξετρελαθείς!
Υλικά:
- 4 κούπες φρέσκα φύλλα σπανάκι (500γρ.)
- 1 πράσσο
- 1 κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 1 κουπα μανιταρια portobello
- 1 ζωμό κοτόπουλο
- 1 φλ. νερό προαιρετικά
- Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια 4 εκατοστών και το ψήνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια το σκόρδο, το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι. Αφού μαραθούν λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πράσο και τη μουστάρδα.
- Έπειτα βάζουμε το σπανάκι και αφού πέσει προσθέτουμε τον άνηθο, το ζωμό, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
- Αν το σπανάκι μας δεν βγάλει αρκετό ζουμάκι προσθέτουμε 1 φλ. νερό.
- Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά με καπάκι για 20 λεπτά και χωρίς καπάκι για άλλα 15.
- Σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λεμόνι, φρέσκο πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και τυρί λευκό χαμηλών λιπαρών.
Καλή απόλαυση!
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;