Αυτή η νόστιμη πίτα με μπέικον και μανιτάρια θα σε ξετρελάνει! Είτε θες να τη δοκιμάσεις σαν πρωινό, ή ακόμα και μεσημεριανό ή βραδινό είναι η απόλυτη συνταγή για εσένα.
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καρύδας
5 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
113 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το ένα αυγό μέχρι να γίνει μια ζύμη. Λαδώνουμε καλά το ταψί και πιέζουμε τη ζύμη στοκάτω μέρος τρυπώντας με ένα πιρούνι. Ψήνουμε στους 250 για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη.Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και το σκόρδο μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα πάνω στην πίτα.
Χτυπάμε τα 4 αυγά με τη κρέμα γάλακτος και τη μοτσαρέλα και περιχύνουμε την πίτα. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.