Αν αγαπάς τις πικάντικες, γεμάτες γεύση ασιατικές συνταγές, τότε αυτά τα Σιτσουανέζικα νουντλς θα γίνουν το αγαπημένο σου πιάτο! Με τραγανό τηγανητό χοιρινό, βελούδινη σάλτσα με σουσάμι και πικάντικες νότες από Sichuan πιπέρι, αυτή η συνταγή είναι ένας αρωματικός πειρασμός που φέρνει την αυθεντική γεύση της Κίνας στο πιάτο σου. Εύκολη στην προετοιμασία και γεμάτη αρώματα, θα σε ταξιδέψει σε ένα ασιατικό street food σκηνικό από την πρώτη κιόλας μπουκιά!
Υλικά
- 225γρ χοιρινό κιμά
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. αλάτι
- 225ml φυτικό ή φιστικέλαιο
- 3 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. πάστα σουσαμιού, ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. καυτερό λάδι τσίλι
- 225ml ζωμός κοτόπουλου
- 350γρ φρέσκα (ή 300γρ ξηρά) κινέζικα λεπτά νουντλς
- 1 κ.σ. πιπέρι Σιτσουάν, καβουρδισμένο και αλεσμένο
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- Φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος
Εκτέλεση
- Προετοιμασία χοιρινού: Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τον κιμά με τη σάλτσα σόγιας και το αλάτι. Ζέστανε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το λάδι και τηγάνισε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανός και να στεγνώσει. Βγάλ’ τον με τρυπητή κουτάλα και άφησέ τον να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας. (Εναλλακτικά, μπορείς να τον ψήσεις στον φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά).
- Προετοιμασία σάλτσας: Κράτησε 2 κουταλιές από το αρωματισμένο λάδι του χοιρινού και ζέστανε το γουόκ σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Σόταρε το σκόρδο, το τζίντζερ και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε την πάστα σουσαμιού, τη σάλτσα σόγιας, το καυτερό λάδι τσίλι, το αλάτι και τον ζωμό κοτόπουλου. Άφησέ τα να σιγοβράσουν για 4 λεπτά.
- Μαγείρεμα νουντλς: Βράσε τα φρέσκα νουντλς σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά (ή 5 λεπτά αν είναι ξηρά). Στράγγισέ τα καλά.
- Σερβίρισμα: Μοίρασε τα νουντλς σε μπολ. Ρίξε από πάνω τη σάλτσα και γαρνίρισε με τον τραγανό χοιρινό κιμά, το πιπέρι Σιτσουάν, την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (αν χρησιμοποιείς) και τον φρέσκο κόλιανδρο. Σέρβιρε αμέσως και απόλαυσε!
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply