Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά της Σαρακοστής. Έχει όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα. Φτιάχνεται με αρκετή ζάχαρη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε το αγαπημένο αυτό γλυκό τις περιόδους που προσέχουμε τη διατροφή μας. Απλά μπορούμε να κάνουμε μερικές τροποποιήσεις και να δοκιμάσουμε α το φτιάξουμε με το φυτικό γλυκαντικό stevia.

Υλικά

1 φλ. ηλιέλαιο

1 φλ. σιμιγδάλι χονδρό

1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

2 φλ. stevia

4 φλ. νερό

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. γαρύφαλλο

2 φλούδες πορτοκαλιού

150 γρ. αμύγδαλα σπασμένα

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε τη stevia, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το πορτοκάλι. Τα βράζουμε για μερικά λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Παίρνουμε το σιρόπι που φτιάξαμε νωρίτερα και το ανακατεύουμε σιγά σιγά με το σιμιγδάλι. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να απορροφηθεί τελείως και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για χαλβά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με κανέλα.

Συνοδεύστε το χαλβά με ένα φλυτζάνι καφέ

Η illycaffè με το μοναδικό χαρμάνι illy 100% Arabica από τις καλύτερες ποικιλίες του κόσμου, μας συστήνει το νέο single origin blend Costa Rica θέλοντας να προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στους λάτρεις του καφέ και να τους ταξιδέψει σε μέρη εξωτικά με ένα φλιτζάνι καφέ.

Με το νέο Costa Rica της illycaffè μπορείτε να ανοίξετε τους ορίζοντες σας στα αχαρτογράφητα τοπία του τροπικού παραδείσου της Κεντρικής Αμερικής. Η γλυκιά γεύση του Costa Rica χαρακτηρίζεται από νότες μελιού, καραμέλας, βανίλιας καθώς και νότες από εσπεριδοειδή, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, σας ταξιδεύουν σε μέρη εξωτικά και σας αφήνουν να ονειρευτείτε τον επόμενο σας προορισμό.

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας της μοναδικής χώρας προέλευσης του single origin Costa Rica διαμορφώνεται από τα διαφορετικά στοιχεία που προσδίδονται από τις ιδιαίτερες συνθήκες του εδάφους, του μικροκλίματος και του υψομέτρου της περιοχής και χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία καφέ. Θα το βρεις στα καφέ της γειτονιάς σου.

Διαβάστε επίσης:

Η καλύτερη μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια | Thats Life. Life as it is!