Αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική επιλογή για νηστεία γιατί είναι γεμάτη με λαχανικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Είναι επίσης εύκολο να το προσαρμόσετε, ανταλλάσσοντας τα λαχανικά με τα αγαπημένα σας ή προσθέτοντας μια πηγή πρωτεΐνης, αν θέλετε.
Συστατικά:
- 1 μέτριο κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κουνουπίδι, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά και το κόκκινο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Απλώστε τα λαχανικά σε μια στρώση σε ένα ταψί και ψήστε τα στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα Dijon.
- Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από τα ψητά λαχανικά και ρίξτε απαλά να επικαλυφθούν.
- Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;