Καθώς είναι Μ. Παρασκευή και νηστεύουμε και από το λάδι…εδώ είναι μια δυναμωτική και γευστικότατη σαλάτα κινόα που θα σου δώσει την ενέργεια που ζητάς!
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι χυμό λάιμ
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Ξεπλύνετε την κινόα σε ένα διχτυωτό σουρωτήρι και προσθέστε τη σε μια μέτρια κατσαρόλα με το νερό.
- Αφήνουμε την κινόα να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα και να απορροφηθεί το νερό.
- Αφράτε την κινόα με ένα πιρούνι και τη μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε τα μαύρα φασόλια, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι και τον κόλιαντρο στο μπολ.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το χυμό λάιμ και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Ρίχνουμε τη σαλάτα να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρετε αμέσως τη σαλάτα κινόα ή φυλάξτε τη σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Καλή Ανάσταση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;