Η περίοδος της νηστείας απαιτεί περιορισμό του κρέατος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να κόψουμε και τα γλυκά. Υπάρχουν συνταγές χωρίς ζωικά συστατικά, όπως για παράδειγμα η πεντανόστιμη νηστίσιμη μηλόπιτα που θα βρεις παρακάτω.
Υλικά
Για τη ζύμη
2 ½ φλ. αλεύρι
½ κ.γ. αλάτι
1 φλ. μαργαρίνη
Λίγο κρύο νερό
Για τη γέμιση
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
3 κόκκινα μήλα και 3 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαργαρίνη και ρίχνουμε 4-5 κουταλιές νερό. Συνεχίζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τη ζύμη μας και τοποθετούμε τα μήλα. Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τις 2 κουταλιές μαργαρίνη. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Διαβάστε επίσης:
Τα καλύτερα εδέσματα της Σαρακοστής | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.