Μπορεί να λέω ότι οι συγκεκριμένες pancakes είναι νηστίσιμες σίγουρα όμως κρύβουν μέσα τους πολλή νοστιμιά. Προσπαθήσα μέσα σε αυτή τη συνταγή να συνδυάσω πολλές από τις γεύσεις του χειμώνα όπως και τα αρώματα του. Μήλο πορτοκάλι κανέλα και σταφίδες συνδυάζονται αρμονικά έτσι ώστε να ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να το ετοιμάσετε είτε για ένα κυριακάτικο πρωινό, αλλά ακόμη και για έναν καθημερινό απογευματινό καφέ έτσι ώστε να κεράσετε τους φίλους σας. Και μη σας αγχωνει που είναι τηγανητά…. Δεν απορροφούν πολύ λάδι!
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρησεις
- 1κουταλια σούπας baking powder
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- Χυμός από 4 πορτοκάλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 130ml νερό
- 3 μήλα περασμένα από χοντρό τρίφτη
- 100γρ σταφίδες
- 100γρ αμύγδαλα τριμμένα
- 3 λίτρα ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, το baking powder, το νερό, το χυμό από τα πορτοκάλια και το ξύσμα. Χτυπάμε καλά με σύρμα έτσι ώστε να έχουμε έναν ωραίο χυλό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν με το μίγμα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και προθερμαινουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μίγμα μας και ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τηγανίζουμε μέχρι να φουσκώσουν και να έχουν ροδισει και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. Σερβιρουμε ζεστά ρίχνοντας από πάνω μέλι και λίγη κανέλα. Ειλικρινά σας το λέω ακόμη και κρύα τρώγονται το ίδιο νόστιμα.
Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!