Τα muffins είναι ένα γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Υπάρχουν εκατομμύρια παραλλαγές, όμως η συνταγή του ακολουθεί εγγυάται δυνατές συγκινήσεις. Η κολοκύθα δίνει μια διαφορετική χροιά στο δημοφιλές έδεσμα και η παρασκευή είναι πολύ εύκολη. Δοκίμασε να τα φτιάξεις σήμερα και απόλαυσέ τα μόνος-η ή με τους αγαπημένους σου!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κ.γ baking powder
1 κ.γ ginger
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ σόδα
1 αυγό
3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
3/4 της κούπας κολοκύθα (σε κονσέρβα)
3/4 της κούπας γάλα
3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ βανίλια
1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το baking powder, το ginger, την κανέλα, το αλάτι και τη σόδα. Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το αυγό, την καστανή ζάχαρη, την κολοκύθα, το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και τα ενσωματώνουμε μέχρι η ζύμη να αποκτήσει υγρασία. Στο τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Γεμίζουμε τα φορμάκια, βάζοντας 3-4 κουταλιές στο καθένα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή, τότε κλείνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε 5 λεπτά, για να κρυώσουν.
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.