Μια μπρουσκέτα με μια περσική ματιά για αυτό το κλασικό ιταλικό ορεκτικό, αλλά εξακολουθεί να είναι το ίδιο φρέσκο ​​και νόστιμο.

Συστατικά

  • 400g φρέσκα φασόλια, (περίπου 300g όταν είναι κομμένα)
  • 1 ολόκληρο κόκκινο τσίλι
  • 2 λιπαρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό μόνο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη ή 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • ½ φραντζόλα ζυμωτό ψωμί, κομμένο σε φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200g μαλακό κατσικίσιο τυρί

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με βραστό νερό. Σιγοβράζουμε τα φασόλια για λίγο (για να μαλακώσουν, όχι για να ψηθούν). Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Ψήνετε το τσίλι σε απευθείας φωτιά στην εστία μέχρι να μαυρίσει λίγο, αλλά όχι εντελώς. Εναλλακτικά, τα κάρβουνα κάτω από μια ζεστή σχάρα. Ανοίξτε φέτες και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόβουμε τη σάρκα σε λεπτές κορδέλες.
  3. Ανακατεύουμε το τσίλι, το σκόρδο, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό μαζί. Προσθέτουμε τη ρίγανη και τα κουκιά και τα θρυμματίζουμε ελαφρά καθώς ανακατεύουμε. Δεν θέλετε έναν απαλό πουρέ, αλλά πρέπει να κρατήσει μαζί.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και περιχύνουμε το προζύμι σε φέτες με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το στο ταψί και μαγειρέψτε και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν τα σημάδια της ράβδου.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλείφουμε με το κατσικίσιο τυρί. Περιχύνουμε με το μείγμα φασολιών και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!