Ακόμα κι αν δε συμπαθείς ιδιαίτερα το μπρόκολο ή το κουνουπίδι, γνωρίζεις ότι είναι εξαιρετικά υγιεινά και μπορούν να γίνουν βάση για υπέροχα πιάτα. Αρκεί να μαγειρευτούν σωστά! Δοκίμασε, λοιπόν, τώρα που οδεύουμε προς το χειμώνα, τη συνταγή που ακολουθεί και σίγουρα δε θα το μετανιώσεις…
Τι θα χρειαστείς
- 1 μπρόκολο σε φουντίτσες
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. φρέσκο γάλα
- 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μόλις γίνουν, τα βγάζουμε και στη θέση τους βάζουμε το μπρόκολο να βράσει για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τα καρότα, το μπρόκολο και το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αυγό σε ένα μπολ και μετά προσθέτουμε τη γραβιέρα. Καλύπτουμε με το μείγμα ο φαγητό και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Διαβάστε επίσης:
Mini pancakes με μανιτάρια, θυμάρι και τηγανητά αυγά | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.