Αυτό είναι για εκείνες τις φορές που χρειάζεστε επειγόντως ένα μπράουνι, αλλά δεν θέλετε να φτιάξετε μια ολόκληρη παρτίδα. Αυτή η συνταγή φτιάχνει δύο (τέσσερα αν χρειαστεί) φουσκωτά μπράουνις που πρέπει να τσιμπηθούν κατευθείαν από τη φόρμα. Αξίζει να κρατάτε στο σπίτι δοχεία από αλουμινόχαρτο τύπου takeaway μόνο για να τα φτιάξετε.

Συστατικά

  • 50g ανάλατο βούτυρο
  • 50g μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή χρυσαφένιο
  • 3 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινού αλατιού
  • 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 50g κομμάτια καρυδιού
  • 50g τσιπς σοκολάτας μαύρης ή γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C ή στους 150C με αέρα.
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το σιρόπι σφενδάμου σε μια μικρή κατσαρόλα με βαριά βάση, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ και μετά χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό με τη βανίλια και στη συνέχεια ανακατέψτε στο τηγάνι. Βάζουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια σοκολάτας. Ρίξτε το κουρκούτι στη φόρμα με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να φεύγει από τα πλάγια και να στεγνώσει λίγο το πάνω μέρος γύρω από τις άκρες.
  5. Μεταφέρετε σε μια σχάρα και αφήστε να κρυώσει – αλλά όχι εντελώς. Μπορείτε να τα αφήσετε για 20-30 λεπτά. Εάν θέλετε, κόψτε κάθε τετράγωνο ξανά στη μέση.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κλασική τάρτα λεμονιού: Το γλυκό που δε σε λιγώνει!