Κάποιες φορές θέλουμε να φάμε ένα γλυκό, αλλά δεν έχουμε καμία διάθεση να περάσουμε 3 ώρες στην κουζίνα για να το παρασκευάζουμε. Γι’ αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε μερικές εύκολες και γρήγορες λύσεις για τις “υπογλυκαιμίες” που θα μας….σώσουν όταν χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κάτι γλυκό. Δοκίμασε, λοιπόν, αυτή τη συνταγή αν είσαι φαν της σοκολάτας και των ξηρών καρπών και φτιάξε νόστιμες μπουκίτσες.
Υλικά
3 φλ. ζάχαρη άχνη
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο ξεπαγωμένο
2 φλ. φιστικοβούτυρο
1/2 φλ. φιστίκια ανάλατα
1/2 λ. αμύγδαλα ανάλατα
250 γρ. κουβερτούρα
λίγο έξτρα βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τις ζάχαρες με το βούτυρο και στη συνέχεια ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο και τους ξηρούς καρπούς, μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνεια. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με 15 περίπου γραμμάρια βούτυρο και την απλώνουμε κι αυτή στη φόρμα. Την αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομματάκια των 2,5 εκατοστών.
Διαβάστε επίσης: Παραδοσιακό λαχανόρυζο – Μια θρεπτική συνταγή με χαμηλές θερμίδες | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.