Εν μέσω καραντίνας φτιάχνουμε συχνά μπισκότα. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με τζίντζερ και καρύδα. Θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Είναι τέλεια για πρωινό ή απογευματινό snack.
Υλικά
10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
240 γρ. ζάχαρη
5 ασπράδια
200 γρ. καρύδα τριμμένη
1 πρέζα τσίλι σε σκόνη
λιωμένη λευκή σοκολάτα
λιωμένη μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το τζίντζερ. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το τζίντζερ, τη ζάχαρη, τα ασπράδια, την καρύδα και το τσίλι. Βάζουμε το σκεύος πάνω από νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε τα μπισκότα στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά διακοσμούμε με σοκολάτα.
Δείτε ακόμα: Λαζάνια ζεστής σοκολάτας
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.