Τα μπισκότα crumble μήλου είναι ιδανικά για σνακ στη δουλειά ή για κολατσιό στο σχολείο. Μια εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή για να γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Συστατικά
- 100 γρ αποξηραμένο μήλο
- 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ βούτυρο ανάλατο, (κρύο)
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τρίβουμε με ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε το μήλο σε έναν πολυκόφτη μέχρι να είναι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
- Ανακατέψτε τα ψίχουλα για 1 λεπτό, στη συνέχεια αφαιρέστε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και αφήστε τα στην άκρη.
- Ρίξτε το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθεί, σταματώντας να ξύσετε τις πλευρές, αν χρειάζεται.
- Χωρίστε τα σε 24 κομμάτια, κυλήστε σε μπαλάκια και στη συνέχεια πιέστε τα ελαφρά σε στρογγυλούς κύκλους 4 εκ., στρώνοντάς τα στους δίσκους καθώς προχωράτε.
- Πασπαλίζουμε πάνω από το κρατημένο μείγμα, πιέζοντάς το ελαφρά στα μπισκότα. Ψήστε για 8 με 10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Muffins Panettone: Τα αφράτα γλυκάκια για τον απογευματινό καφέ!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;