Το ψήσιμο μιας παρτίδας από αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μπείτε στο εορταστικό πνεύμα. Μπορούν να γίνουν διακοσμητικά δέντρων, να δοθούν ως δώρα ή να μπουν στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Εξοπλισμός και προετοιμασία: Θα χρειαστείτε κόφτες μπισκότων με χριστουγεννιάτικο θέμα και δύο επίπεδα ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Συστατικά
- 100 g βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 g ζάχαρη άχνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
- 150g απλό αλεύρι, συν έξτρα για τυλίγοντας
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ
Για το γλάσο
- 150 g ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Για διακόσμηση (όλα προαιρετικά)
- βρώσιμα ραντίσματα
- βρώσιμες λάμψεις
- βρώσιμο γκλίτερ
- μεταλλικές μπάλες
- στυλό γλάσου
- θρυμματισμένα καλάμια καραμέλας
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/160C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το τζίντζερ για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να σχηματίσουμε μια μπάλα ζύμης.
- Πασπαλίστε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και τον πλάστη σας με λίγο απλό αλεύρι και απλώστε τη ζύμη σε πάχος περίπου 5mm. Κόψτε σχήματα χρησιμοποιώντας τους κόφτες μπισκότων, κυλώντας ξανά τη ζύμη που περίσσεψε καθώς προχωράτε. Απλώνουμε τα σχήματα στα στρωμένα ταψιά.
- Ψήνετε για 14–16 λεπτά, αλλάζοντας τα ταψιά στη μέση του ψησίματος (για να εξασφαλιστεί ότι τα μπισκότα ψηθούν ομοιόμορφα). Τα μπισκότα πρέπει να είναι ακόμα χλωμά, αλλά ψημένα. Αν φτιάχνετε διακοσμητικά δέντρων, τρυπήστε το μπισκότο χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο σουβλάκι μόλις βγουν από τον φούρνο. Αφήνουμε στο ταψί να κρυώσει εντελώς.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, προσθέτοντας λίγο επιπλέον αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό.
- Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, περάστε με πίπα ή με κουτάλι το γλάσο πάνω από κάθε μπισκότο και προσθέστε από πάνω τα βρώσιμα διακοσμητικά της επιλογής σας. Αν φτιάχνετε στολίδια δέντρων, αφήστε το γλάσο να σταθεροποιηθεί πριν δέσετε μια κορδέλα ή κορδόνι μέσα από την τρύπα.
Καλές γιορτές!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;