Αυτά τα ελαφριά και αμυγδαλωτά αμαρέτι είναι τραγανά εξωτερικά και ελαφρώς λαστιχωτά εσωτερικά. Φτάξτε μια παρτίδα για βρώσιμα δώρα – μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη για όμορφο φινίρισμα.

Συστατικά

  • 4 αυγά, μόνο ασπράδια (160g)
  • 340g ζάχαρη άχνη
  • 340g αλεσμένα αμύγδαλα
  • 30ml λικέρ αμαρέτο
  • βούτυρο, για άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Ανακατεύουμε απαλά τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Προσθέστε το λικέρ αμαρέτο και διπλώστε απαλά μέχρι να έχετε μια λεία πάστα.
  3. Τοποθετήστε λίγο χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και αλείψτε ελαφρά με βούτυρο. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, τοποθετήστε μικρούς σωρούς από το μείγμα σε απόσταση περίπου 2cm μεταξύ τους, καθώς θα διαστέλλονται κατά το μαγείρεμα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά σερβίρουμε ή αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Spring rolls: Τραγανά, υπέροχα και τόσο απλά!