Τα μπιφτέκια αποτελούν μια εύκολη και γρήγορη παρασκευή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ποιος είπε όμως ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οπωσδήποτε κρέας για να είναι νόστιμα και χορταστικά; Υπάρχουν αρκετές συνταγές με βάση τα λαχανικά, που αξίζει να δοκιμάσεις, όπως αυτή που ακολουθεί στη συνέχεια:

Τι θα χρειαστείς για τα μπιφτέκια

  • 1/2 κιλό καρότα
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. κασέρι
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης τριμμένες
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε. Περνάμε από τον τρίφτη και το τυρί. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ προσθέτοντας τα αυγά, τη μισή βρώμη, το κύμινο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια. Τα πανάρουμε με την υπόλοιπη βρώμη και τα τηγανίζουμε σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Λιώνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το βασιλικό στο multi και τρίβουμε τις ντομάτες, για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα συμπληρώνοντας λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε τη σάλτσα μαζί με τα μπιφτέκια.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολα μπισκότα καρύδας με τζίντζερ | Thats Life. Life as it is!