Έχουμε συνδυάσει τα μπιφτέκια στο μυαλό μας με τον κιμά, όμως είναι πολύ εύκολο να τα παρασκευάσουμε επιλέγοντας εναλλακτικά κάποιο λαχανικό. Το καρότο αποτελεί μια πολύ νόστιμη και υγιεινή επιλογή, κατάλληλη για περιόδους νηστείας ή και δίαιτας.
Υλικά
- 500 γρ. καρότα
- 2 αυγά
- 90 γρ. γραβιέρα
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τρίβουμε στη συνέχεια τη γραβιέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρότα, το τυρί, τη μισή φρυγανιά, τα αυγά, την πάπρικα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο 1 ώρα περίπου για να δέσει.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα πανάρουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
- Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας σε μέτρια φωτιά.
Διαβάστε επίσης:
Ανοιξιάτικη τάρτα με φράουλα και σμέουρα | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.