Τις περιόδους που προσέχουμε τη διατροφή μας, άπαχα κρέατα όπως η γαλοπούλα κατέχουν “πρωταγωνιστικό” ρόλο στο τραπέζι. Αντί όμως να προχωράμε σε άνοστες διαιτητικές παρασκευές, μπορούμε να πειραματιστούμε εμπλουτίζοντας τα πιάτα μας με συστατικά που θα “απογειώσουν” τη γεύση τους. Δοκίμασε, λοιπόν, σήμερα να φτιάξεις μπιφτέκια γαλοπούλας με μανούρι.

Υλικά

1 κιλό κιμάς γαλοπούλας

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 καρότο σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κ.γ. πάπρικα

1 αυγό

150 γρ. τριμμένο μανούρι

1 κ.σ. μαϊντανός

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Η παρασκευή τους είναι πολύ εύκολη και δε διαφέρει από αυτή που πλάθουμε οποιοδήποτε μπιφτέκι. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ και πλάθουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια σχηματίζουμε τα μπιφτέκια μας στο μέγεθος που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να “σφίξουν”. Ψήνουμε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι και σερβίρουμε με σαλάτα ή ρύζι.

Διαβάστε επίσης:

Αλμυρό κέικ με λουκάνικο | Thats Life. Life as it is!