Οι μπάρες βρώμης είναι ιδανικές για να πάτε στη δουλειά, στο σχολείο ή να πάρετε ένα εύκολο, γρήγορο και υγιεινό σνακ στο δρόμο.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς σας αρέσει. Αυτή η έκδοση είναι ελαφρώς πιο υγιεινή από την κανονική, με λίγο λιγότερο βούτυρο και σιρόπι, επομένως είναι ιδανική για οικογένειες.

Συστατικά

  • λάδι, για λίπανση
  • 100g βούτυρο, σε κυβάκια
  • 100g μέλι
  • 50g ανάμεικτοι σπόροι, όπως κολοκύθα, ηλίανθος, λιναρόσπορος και σουσάμι
  • 50g αποξηραμένα cranberries
  • 50g σταφίδες
  • 50g αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα στα έκτα
  • 250g κουάκερ βρώμης (χωρίς γλουτένη, εάν απαιτείται)
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C. Λαδώνουμε ελαφρά μια ρηχή τετράγωνη φόρμα για κέικ 20εκ. με χαλαρή βάση και στρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας με λαδόκολλα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το σιρόπι μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Κατεβάστε τη φωτιά και ανακατέψτε τους σπόρους, τα κράνμπερι, τις σταφίδες και τα βερίκοκα και τη βρώμη. Ανακατεύουμε το αυγό.
  3. Ρίχνετε με ένα κουτάλι στην ετοιμασμένη φόρμα και πιέζετε μέχρι να ισιώσει καλά. (Είναι σημαντικό η βρώμη να πιέζεται καλά, ώστε να παραμένει αρκετά σφιχτή ώστε να κόβεται όταν ψηθεί. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός μεταλλικού κουταλιού για να βεβαιωθείτε ότι έχουν συμπιεστεί πλήρως). Ψήστε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά γύρω από τις άκρες.
  4. Κόψτε σε 12 κομμάτια χωρίς να το κόψετε μέχρι τέρμα, έτσι θα είναι ευκολότερο να κόψετε όταν είναι κρύο. Αφήστε το μέχρι να κρυώσει και μετά κόψτε το με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  5. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο, στρωμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο για έως και τρεις ημέρες.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Χειροποίητες μπάρες βερίκοκου και σοκολάτας