Δεν θέλετε να ξοδέψετε όλα σας τα χρήματα σε σνακ μπαρ; Απλώς ρίξτε λίγα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και voila!
Συστατικά
- 400gr μαλακοί χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 300gr κομμάτια κάσιους
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κ.σ βούτυρο αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
- 1 κουταλιά της σούπας εσάνς βανίλιας
Μέθοδος
- Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ταψί 20×20 εκ.
- Βάλτε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι τα κάσιους να γίνουν μικροσκοπικά κομμάτια.
- Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας νερό και ανακατέψτε ξανά. Αν το μείγμα δεν έχει ήδη κολλήσει, προσθέστε άλλη μια κουταλιά νερό και ανακατέψτε ξανά. Επαναλάβετε μέχρι να αρχίσει να κολλάει το μείγμα.
- Με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα μεταφέρουμε το μείγμα στο στρωμένο ταψί. Πιέστε το μείγμα στη φόρμα και βάλτε το στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον μία ώρα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε 12 μπάρες ή μικρότερα κομμάτια. Τυλίξτε το ξεχωριστά σε λαδόκολλα και διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι να χρειαστείτε ένα υγιεινό σνακ εν κινήσει.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;