Ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο γλυκό με φράουλες, ιδανικό για ένα κομψό δείπνο ή μια ξεχωριστή περίσταση. Η ανάλαφρη μους φράουλας συνδυάζεται με τον αφρό από σαμπάνια και μια τραγανή βάση που δίνει την τέλεια αντίθεση.

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για την τραγανή βάση:

  • 150 γρ. μπισκότα βουτύρου (π.χ. digestive ή petit beurre)
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη μους φράουλας:

  • 300 γρ. φράουλες ώριμες
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  • 2 φύλλα ζελατίνης ή 4 γρ. σκόνη ζελατίνης
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τον αφρό σαμπάνιας:

  • 150 ml σαμπάνια ή αφρώδες κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο ζελατίνης
  • 1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την τραγανή βάση
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή φορμάκια και πιέζουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει.
  1. Φτιάχνουμε τη μους φράουλας
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε τις φράουλες με τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού.
  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς 2 κουταλιές από τον πουρέ φράουλας και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο πουρέ.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στον πουρέ.
  • Μοιράζουμε στα ποτήρια πάνω από την μπισκοτένια βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  1. Φτιάχνουμε τον αφρό σαμπάνιας
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. σαμπάνια και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη με τη ζάχαρη.
  • Αναμειγνύουμε με την υπόλοιπη σαμπάνια.
  • Χτυπάμε το ασπράδι αυγού σε μαρέγκα και το ενσωματώνουμε απαλά στη σαμπάνια.
  • Αφήνουμε το μείγμα να σταθεροποιηθεί ελαφρώς στο ψυγείο (περίπου 30 λεπτά).
  1. Συναρμολόγηση
  • Μόλις η μους έχει σφίξει, προσθέτουμε από πάνω τον αφρό σαμπάνιας.
  • Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες και φύλλα δυόσμου.
  • Σερβίρουμε δροσερό!

Ένα ιδιαίτερο γλυκό που ισορροπεί ανάμεσα στη φρεσκάδα της φράουλας, την ελαφριά υφή της μους και την κομψή αίσθηση της σαμπάνιας.

Διάβασε επίσης:

Πανακότα φράουλα: Το ιταλικό γλύκισμα για κάθε περίσταση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.