Αν βαρέθηκες να μαγειρεύεις το μοσχάρι κοκκινιστό στην κατσαρόλα, τότε η συνταγή που ακολουθεί είναι για σένα. Με μια μικρή προετοιμασία, θα φτάσει στο τραπέζι σου ένα φαγητό που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Θα χρειαστείς απλά υλικά. Ανεξάρτητα από τις μαγειρικές σου δυνατότητες, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Δες, στη συνέχεια, τι θα χρειαστείς για 6 περίπου μερίδες.

Υλικά

900γρ. μπούτι μοσχαρίσιο

500γρ. καρότα

2 κρεμμύδια

120ml σάλτσα Worcestershire

2 κ.γ μουστάρδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Κόβουμε το μοσχάρι σε μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε καλά. Το περνάμε από το τηγάνι για 8 λεπτά. Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μια γάστρα. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4, τα σπάμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε μαζί με τα καρότα. Προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Όταν ετοιμαστεί το κρέας το τοποθετούμε και αυτό μαζί με τα καρότα, ρίχνοντας τη μουστάρδα και τη σάλτσα Worcestershire. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε το φαγητό με 800ml βραστό νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει το μοσχάρι τρυφερό και να αρχίσει να λιώνει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.

Διαβάστε επίσης: Νόστιμα bread sticks για να συνοδεύσεις το κρασί σου