Το κοκκινιστό μοσχάρι με μακαρόνια είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που γεμίζει την κουζίνα με αρώματα και την καρδιά με ζεστασιά. Η πλούσια σάλτσα ντομάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό μοσχάρι και τα μακαρόνια δημιουργεί μια γεύση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο και παραδοσιακό γεύμα που θα σας θυμίσει τις κουζίνες των γιαγιάδων μας.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (κομμένο σε μερίδες)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. ντομάτες κονκασέ ή φρέσκες ντομάτες (τριμμένες)
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • Τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  2. Προσθέστε το μοσχάρι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Βγάλτε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
  5. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το ξυλάκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι.
  7. Βάλτε το μοσχάρι πίσω στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  8. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει.
  9. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  10. Στραγγίστε τα μακαρόνια και σερβίρετε με το κοκκινιστό μοσχάρι από πάνω.
  11. Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και απολαύστε.

Καλή όρεξη!

Διάβασε επίσης:

Μοσχαράκι στιφάδο: Κλάσικη ελληνική συνταγή!