Μια ζεστή χειμωνιάτικη σούπα κολοκύθας με το τζίντζερ και το τσίλι ξεκινά με το καταπραϋντικό γάλα καρύδας. Είναι φανταστική και με κολοκυθάκι βουτύρου.
Συστατικά
- 1 μέτρια κολοκύθα ή κολοκύθα βουτυρόκαρπου
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2,5cm κομμάτι τζίντζερ ρίζας, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ τσίλι σκωτσέζικου, αφαιρούμενοι σπόροι, ψιλοκομμένοι
- 4-5 κλαδάκια θυμάρι
- 400ml γάλα καρύδας
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ψωμί ή κομμάτια γλυκοπατάτας, για γεύση (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και μετά σε φέτες. Ξεφλουδίστε και ξεσποριάστε κάθε σφήνα και κόψτε τη σάρκα της κολοκύθας σε κύβους 2,5 εκ.
- Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο τηγάνι με το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και το τσίλι. Αφαιρούμε τα φύλλα από το θυμάρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ρίξτε περίπου 400ml νερό, βράστε και μαγειρέψτε μέχρι η κολοκύθα να γίνει πολτός.
- Προσθέστε το γάλα καρύδας και αλατοπιπερώστε κατά βούληση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 5-10 λεπτά.
- Αν θέλετε, προσθέστε κομμάτια φρυγανιάς ή γλυκοπατάτας προς το τέλος του ψησίματος. Σερβίρετε ζεστό σε μπολ.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;