Το brunch τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα γεύματα, με αποτέλεσμα να έχουμε ανάγκη συνεχώς από φρέσκιες ιδέες σε συνταγές. Τα αυγά αποτελούν βασικό «πρωταγωνιστή» στο πρωινό και το μεσημεριανό, όταν όμως συνδυαστούν με pancakes, τα πιάτα που δίνουν είναι απλά… μοναδικά! Δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή και δε θα το μετανιώσεις…
Τι θα χρειαστείς
- 60 ml ελαιόλαδο
- 150 γρ. μανιτάρια
- 1 κ.σ φρέσκο θυμάρι
- 2 αυγά
- Ροδέλες ντομάτας για το σερβίρισμα
Για τα mini pancakes
- 75 γρ. αλεύρι
- 165 ml γάλα
- 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 20γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα και την παρμεζάνα σε ένα μπολ, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το μισό βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει. Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα pancakes, ρίχνοντας λίγο λίγο το χυλό στο τηγάνι. Μόλις δούμε το μείγμα να κάνει φουσκάλες, γυρνάμε από την άλλη πλευρά μέχρι τα pancakes να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε στη μέση της διαδικασίας και το υπόλοιπο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το θυμάρι και το αφήνουμε να βγάλει το άρωμά του. Απομακρύνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε λίγο λάδι και προσεκτικά σπάμε στο τηγάνι τα αυγά. Περιμένουμε να γίνουν.
- Σερβίρουμε τα pancakes με τα αυγά, τα μανιτάρια, το θυμάρι και τις φέτες ντομάτας.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.