Οι μπανάνες αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα. Είναι μια εύκολη επιλογή για πρωινό και μας δίνουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουμε σε πολλές γλυκές παρασκευές. Δυστυχώς όμως μαυρίζουν εύκολα και ένα μεγάλο μέρος τους συχνά καταλήγει στον κάδο των απορριμμάτων. Μια εύκολη λύση, για να αποφύγετε το “άδοξο τέλος” του συγκεκριμένου φρούτου, είναι να το καθαρίσετε και να το τοποθετήσετε σε τάπερ στην κατάψυξη. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό συνοδευτικό στο γιαούρτι, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού το μετατρέπει πρακτικά σε παγωτό. Εναλλακτικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις μαυρισμένες μπανάνες φτιάχνοντας εύκολα στο σπίτι σας ένα τέλειο cheesecake μπανόφι, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.
Υλικά
150 γρ. μαύρη σοκολάτα
1 πακέτο μπισκότα digestive
8 μαυρισμένες μπανάνες
500 γρ. cream cheese χαμηλών λιπαρών
1/2 κονσέρβα καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα τσέρκι ζαχαροπλαστικής στρώστε μια λαδόκολλα. Λιώστε σε μπεν μαρί τα 50γρ. από τη σοκολάτα. Τρίψτε στη συνέχεια τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτοντας λίγο λιωμένο βούτυρο (2 κ.σ.). Ενσωματώστε τη σοκολάτα που λιώσατε στα μπισκότα και φτιάξτε ένα ομοιογενές μείγμα. Τοποθετήστε το μείγμα στη φόρμα, στρώνοντάς το όσο καλύτερα γίνεται, για να δημιουργήσετε τη βάση του cheesecake. Ξεφλουδίστε μετά τις μπανάνες. Βάλτε τις σε κομμάτια στο μπλέντερ μαζί με το cream cheese και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπήστε τα υλικά καλά και περιχύστε τα μπισκότα με την κρέμα. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, βάλτε το στην κατάψυξη για μερικές ώρες και μετά μπορείτε να το μεταφέρετε στο ψυγείο. Ξεφορμάρετε το γλυκό και τρίψτε την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω.
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.