Γεμισμένα με τραγανούς ξηρούς καρπούς, αυτά τα ώριμα μήλα καραμέλας λειτουργούν τέλεια τώρα που θέλουμε κάτι νηστίσιμο αλλά εξίσου υπέροχο!
Συστατικά
- 6 μήλα Cox
- 6 μικρά ξύλινα μπαστούνια γλειφιτζούρι από πάγο
- 225gr κρυσταλλική ζάχαρη
- 110ml νερό
- 30gr φυτικό βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας golden σιρόπι
- 4 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους
Μέθοδος
- Σπρώξτε τα ξύλινα μπαστουνάκια μέχρι τη μέση μέσα στα μήλα στην άκρη του κοτσανιού.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέστε το βούτυρο και το σιρόπι στο μείγμα και αφήστε να πάρει βράση. Συνεχίστε να βράζετε, χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι η καραμέλα να φτάσει τους 140C (χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο ζάχαρης για να το μετρήσετε).
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά τους ξηρούς καρπούς.
- Βουτήξτε προσεκτικά κάθε μήλο στην καραμέλα, βεβαιωθείτε ότι κάθε μήλο είναι καλά επικαλυμμένο, και αφήστε το στην άκρη να σκληρύνει σε μια δοκιμή ψησίματος στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;