Αν ψάχνεις για ένα γρήγορο και υγιεινό επιδόρπιο που συνδυάζει φρεσκάδα και γεύση, αυτή η συνταγή με γιαούρτι, μύρτιλα και τραγανές υφές είναι ιδανική. Ετοίμασέ τη σε λίγα μόλις λεπτά και απόλαυσέ την ως ένα δροσερό επιδόρπιο ή σνακ.

Υλικά

  • 150 γρ. μύρτιλα
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 λοβός βανίλιας, κομμένος στη μέση, με τους σπόρους αφαιρεμένους
  • 2 κ.γ. γλυκαντικό σε κόκκους
  • 450 γρ. γιαούρτι ελληνικού τύπου χωρίς λιπαρά με γεύση λεμόνι
  • 3 μπισκότα χαμηλών θερμίδων (περίπου 25 γρ.)
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.γ. νερό
  • ½ έτοιμη ατομική μαρέγκα (περίπου 18 γρ.), θρυμματισμένη

Εκτέλεση

  1. Βάλε τα μύρτιλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με το ξύσμα λεμονιού, τους σπόρους βανίλιας, το γλυκαντικό και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Σιγοβράσε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε το γιαούρτι μέχρι να γίνει λείο. Θρυμμάτισε τα μπισκότα σε ένα ξεχωριστό μπολ.
  3. Όταν τα μύρτιλα μαλακώσουν, πρόσθεσε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακάτεψε μέχρι να πήξει. Αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Όταν το μείγμα με τα μύρτιλα κρυώσει εντελώς, πρόσθεσέ το στο γιαούρτι και ανακάτεψε ελαφρά για να δημιουργήσεις ένα εφέ “στροβιλισμού”.
  5. Βάλε μια γενναιόδωρη κουταλιά από το μείγμα γιαουρτιού και μύρτιλων σε τέσσερα ποτήρια σερβιρίσματος και πρόσθεσε από πάνω τα θρυμματισμένα μπισκότα. Κάλυψε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού, πασπάλισε με τη θρυμματισμένη μαρέγκα και σέρβιρε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.