Το μεσογειακό κοτόπουλο με πατάτες είναι μια κλασική αγαπημένη συνταγή που περνάει στο επόμενο επίπεδο χάρη ενός ξεχωριστού συστατικού. Το αλάτι, συχνά αόρατο αλλά αναμφισβήτητα απαραίτητο, παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή και στις γαστρονομικές μας αλχημείες. Είναι ο αθόρυβος αγωγός που ενισχύει τις γεύσεις, εξισορροπεί τη γλυκύτητα και εξυψώνει τη γεύση σε κάθε πιάτο. Πέρα από τη μαγειρική του σημασία, το αλάτι κατέχει σημαντική θέση για την ευεξία μας, χρησιμεύοντας ως ηλεκτρολύτης και βασικό συστατικό των σωματικών λειτουργιών. Αν και μπορεί να παραμένει δυσδιάκριτη, η ταπεινή αλατιέρα στέκεται ως σταθερός σύντροφος στις κουζίνες μας και ακρογωνιαίος λίθος των γεύσεων που απολαμβάνουμε.
Αυτή η εύκολη συνταγή για μεσογειακό κοτόπουλο είναι ένα υπέροχο γεύμα για ένα απλό δείπνο με φίλους ή για ένα οικογενειακό γεύμα στη μέση της εβδομάδας.
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 400–500g μπούτια κοτόπουλου, δέρμα και κόκαλο μέσα
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 καρότο, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 400γρ ντοματίνια
- 250ml ζωμός κοτόπουλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα
- 600g πατάτες, κομμένες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
- Αλάτι Trikalinos BOTTARGA BREEZE Sea Salt
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα μπούτια του κοτόπουλου, με το δέρμα προς τα κάτω. Ροδίζουμε το κοτόπουλο από κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα παντού. Αφαιρούμε τα μπούτια από το τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο με αλάτι Trikalinos BOTTARGA BREEZE Sea Salt στην κατσαρόλα και ανακατέψτε στη φωτιά. Τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να είναι μαλακά και διάφανα. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα δύο λεπτά.
- Προσθέτουμε το ροδισμένο κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι μαζί με τους χυμούς του. Περιχύνουμε τις ντομάτες, το ζωμό και τα ανάμεικτα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Προσθέτουμε τρικαλινό και πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πατάτες με αλάτι Trikalinos BOTTARGA BREEZE Sea Salt σε μια κατσαρόλα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε μαζί με το μεσογειακό κοτόπουλο με πατάτες.
Καλή απόλαυση!
Η κυκλοφορία του νέου προϊόντος Trikalinos BOTTARGA BREEZE Sea Salt, έρχεται να ενώσει αρµονικά την εµπειρία αιώνων στην παραγωγή αυγοτάραχου της οµώνυµης εταιρίας µε την καινοτοµία και το -υψηλής αισθητικής- design της υπέροχης συσκευασίας του.
Το Trikalinos BOTTARGA BREEZE Sea Salt είναι ένα καινοτόµο προϊόν που συνδυάζει αφυδατωµένο, τραγανό αυγοτάραχο τρίµµα µε χονδρόκοκκο θασσινό αλάτι, σε έναν κεραµικό µύλο, κορυφαίας τεχνολογίας. Το προϊόν είναι φυσικό, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα και έχει 24 µήνες χρόνο ζωής.
Είναι µια καινοτοµία, τόσο στη σύλληψη του αρµονικού συνδυασµού των συστατικών, όσο και στην εύκολη και πρακτική χρήση του χάρτινου µύλου άλεσης, που προστατεύει και κρατά το τελικό προϊόν στις κατάλληλες συνθήκες, καθόλη τη διάρκεια ζωής του.
Πώς να το απολαύσετε;
Είναι ιδανικό να φέρει τη νοστιµιά και το «θαλασσινό αεράκι» σε όλα τα πιάτα σας, συνδυάζοντας τα µε την εξαιρετική και φινετσάτη γεύση του Trikalinos Αυγοτάραχο. ∆υό –τρείς στροφές από το προϊόν είναι αρκετές για να αρτύσουν επαρκώς το φαγητό σας προσδίδοντας µια διακριτική αύρα θάλασσας.
Τι κάνει το Trikalinos BOTTARGA BREEZE Sea Salt τόσο ξεχωριστό;
Το µίνι µέγεθός του, που το καθιστά εύκολο στη µεταφορά, µέσα στην τσάντα ή την εσωτερική θήκη του σακακιού σας, ώστε να µην το αποχωρίζεστε ποτέ και να προσθέτετε εύκολα την αγαπηµένη Θαλασσινή του αύρα, σε κάθε σας γεύµα!
Το νέο προϊόν, έρχεται µετά από έρευνα και ανάπτυξη δύο ετών, και µε οικολογική συνείδηση, καθώς για την κατασκευή του µύλου του, έχει εξασφαλισθεί η όσο το δυνατόν µικρότερη χρήση πλαστικών µερών.
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;