Μια σαλάτα με ζυμαρικά αποτελεί ιδανική λύση μεσημεριανού γεύματος, ιδιαίτερα αν εργάζεσαι μέχρι το απόγευμα και χρειάζεσαι κάτι για να φας στο γραφείο. Οι μακαρονοσαλάτες είναι πολύ απλές στην παρασκευή τους, ιδιαίτερα χορταστικές, ενώ παράλληλα είναι αρκετά ελαφριές ώστε να μπορείς μετά το φαγητό σου να συνεχίσεις τη δουλειά σου.
Υλικά
ελαιόλαδο
2 κ.σ. λευκό ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πακέτο ζυμαρικά τρικολόρε
1 φλ. λιαστές ντομάτες
1/2 φλ. ελιές
100 γρ. παρμεζάνα
1 φλ. καρδιές αγκινάρας κομμένες
1/2 φλ. κομμένα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Σε ένα σέικερ χτυπάμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξίδι και το σκόρδο. Το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Όταν γίνουν, τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι, για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές. Κόβουμε και την παρμεζάνα σε flakes. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μακαρόνια, τη ντομάτα, τις ελιές, την παρμεζάνα, τις αγκινάρες και το βασιλικό. Αφαιρούμε το σκόρδο και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη!
Διαβάστε επίσης: Τρουφάκια διαίτης με αβοκάντο | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.