Ετοιμαστείτε να δελεάσετε τους γευστικούς σας κάλυκες με αυτή τη λαχταριστή συνταγή για Ζεστές Ψητές Αγκινάρες! Οι αγκινάρες, γνωστές για το μοναδικό τους σχήμα και τη λεπτή γεύση τους, μεταμορφώνονται σε ένα απολαυστικό μεσογειακό πιάτο που θα λατρέψουν όλοι. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την καπνιστή ομορφιά του ψησίματος με μια ζωηρή μαρινάδα, με αποτέλεσμα τρυφερές, ψητές καρδιές αγκινάρας να δημιουργούν μια γευστική έκρηξη.
Συστατικά:
- 4 φρέσκες αγκινάρες
- 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προσαρμόστε στη γεύση)
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C, ή ετοιμάστε την φωτιά για να πάρουν καπνιστή γεύση!
- Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τις αγκινάρες. Κόψτε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και κόψτε περίπου μια ίντσα από την κορυφή κάθε αγκινάρας. Κόψτε τα στελέχη, αφήνοντας περίπου μια ίντσα προσκολλημένα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή ένα ψαλίδι κουζίνας για να αφαιρέσετε τυχόν αιχμηρά αγκάθια από τα υπόλοιπα φύλλα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, την αποξηραμένη ρίγανη, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
- Τοποθετήστε τις έτοιμες αγκινάρες σε ένα ταψί ή σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Αλείψτε το μείγμα του ελαιολάδου γενναιόδωρα πάνω από τις αγκινάρες, φροντίζοντας να μπει ανάμεσα στα φύλλα.
- Μόλις καλυφθούν οι αγκινάρες με το μείγμα λαδιού, ρίξτε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό στον πάτο του ταψιού. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθούν οι αγκινάρες υγρές καθώς ψήνονται.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι αγκινάρες στις άκρες.
- Μόλις ψηθούν οι αγκινάρες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Τα σερβίρετε ως συνοδευτικό ή ορεκτικό.
Απολαύστε τις λαχταριστές ψητές αγκινάρες σας!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;