Ένα ευέλικτο συνοδευτικό, μεξικάνικο ρύζι με γεύση ντομάτας με πρόσθετα λαχανικά είναι τέλειο με όλα τα είδη των κύριων πιάτων ή σερβίρετε με ένα τηγανητό αυγό για ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα.
Συστατικά
- 200g ρύζι μπασμάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- ½ μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 480ml ζεστό νερό
- 1 καρότο, κομμένο σε κύβους
- 50g κατεψυγμένο αρακά
- 70g κατεψυγμένο καλαμπόκι
Μέθοδος
- Βάλτε το ρύζι σε ένα διχτυωτό σουρωτήρι και ρίξτε κρύο νερό από πάνω μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Αφήνω στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετά προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το αλάτι, ανακατεύοντας για να μην καεί το ρύζι.
- Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το καρότο, τον κατεψυγμένο αρακά και το γλυκό καλαμπόκι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε απαλά για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
- Για να σερβίρετε, γυρίστε προσεκτικά το ρύζι σε πιατέλα και αφρατέψτε με ένα πιρούνι.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;