Μαυρομάτικα φασόλια πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Πανεύκολη συνταγή που θα ικανοποιήσει και τα πιο «δύσκολα» γούστα!

Συστατικά

  • 1 κιλό χύμα χοιρινό λουκάνικο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • ½ κιλό μαυρομάτικα, στραγγισμένα
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους με πράσινες πιπεριές τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ σκελίδα σκόρδο αλεσμένη ή σκόνη σκόρδου
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα πράσινα τσίλι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μελάσα
  • 4 κύβοι βοείου κρέατος
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

Κατευθύνσεις

  1. Σε ένα μεγάλο φούρνο, μαγειρέψτε και ανακατέψτε το χοιρινό λουκάνικο και τον κιμά με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ, 10 έως 12 λεπτά. Αποστραγγίστε το περιττό λίπος. Ρίξτε το νερό και ανακατέψτε τα μαυρομάτικα, τις ντομάτες σε κύβους, τις ντομάτες με πράσινα τσίλι, τη σάλτσα Worcestershire, το σκόρδο, το αλάτι, τα πράσινα τσίλι σε κονσέρβα, τη μελάσα, τους κύβους βοείου κρέατος, το μαύρο πιπέρι και το κύμινο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  2. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, μειώνουμε τη φωτιά σε σημείο βρασμού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.

Καλή επιτυχία!