Μαρτίνι espresso! Ποτό και καφές μαζί! Ο τέλειος συνδυασμός για ένα παρτάκι στο σπίτι!
Υλικά
- 50 ml βότκα
- 35 ml λικέρ καφέ
- 1 σφηνάκι (25ml) εσπρέσο
- Πάγος
Εκτέλεση
1. Ρίξτε τη βότκα, το λικέρ καφέ και τον εσπρέσο σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Γεμίστε το ποτήρι του μαρτίνι με πάγο για να κρυώσει και μετά γεμίστε με πάγο και το σέικερ για κοκτέιλ.
2. Βάλτε το άλλο μισό του σέικερ από πάνω και χτυπήστε το καλά. Θέλετε να σπάσει ο πάγος ενώ κρυώνει το υγρό. Αυτό που δημιουργεί την αφρώδη κορυφή. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο πάγο από την κατάψυξη, καθώς ο πάγος που λιώνει είναι πολύ υδαρής και θα αραιώσει το μαρτίνι.
3. Μόλις ανακινηθεί, χτυπήστε την πλευρά του αναδευτήρα για να σπάσει η σφράγιση κενού. Αδειάστε τον πάγο από το ποτήρι Martini, στη συνέχεια τοποθετήστε το σουρωτήρι πάνω από το shaker και ρίξτε το περιεχόμενο μέσα από ένα κόσκινο απευθείας στο ποτήρι. Η χρήση του σουρωτηρίου και του κόσκινου βοηθά στη δημιουργία ενός πλούσιου, λείου, αφρού.
Γαρνίρετε με 3 κόκκους καφέ και απολαύστε!!!
Διάβασε επίσης:
Σαλάτα κουσκούς: Η αφετηρία για το τέλειο μεσημεριανό γεύμα!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;