Μια πραγματικά απλή συνταγή μαρμελάδας με ραβέντι που είναι ιδανική για να απολαύσετε επιδόρπια, να κυματίζετε μέσα στο παγωτό ή να την προσθέτετε στο γιαούρτι.

Συστατικά

  • 1kgr ραβέντι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 λοβούς βανίλιας
  • 1kg συντηρητική ζάχαρη
  • 4-5 κουταλιές της σούπας υγρή πηκτίνη (διατίθεται από μεγάλα σούπερ μάρκετ)

Μέθοδος

  1. Κόβουμε χαρτί ψησίματος σε κύκλους στο μέγεθος του ανοίγματος στα βάζα της μαρμελάδας. Βάζουμε ένα πιατάκι στην κατάψυξη.
  2. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι με 150ml νερό και σιγοβράστε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το ραβέντι.
  3. Αυξήστε τη φωτιά και βράστε γρήγορα για 8-10 λεπτά πριν τη δοκιμή για να δείτε αν έχει σταθεροποιηθεί.
  4. Για να ελέγξετε αν έχει δέσει η μαρμελάδα: βγάζετε το πιατάκι από την κατάψυξη και ρίχνετε πάνω του μια μικρή κουταλιά μαρμελάδα. Αφήστε το να κρυώσει για ένα λεπτό και μετά σπρώξτε το δάχτυλό σας μέσα από τη μαρμελάδα – αν ζαρώσει είναι έτοιμο. αν όχι, βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Συνεχίστε τη δοκιμή μέχρι να είναι έτοιμη η μαρμελάδα. (Πάντα να αφαιρείτε τη μαρμελάδα από τη φωτιά ενώ δοκιμάζετε, ώστε αν είναι έτοιμη να μην την παραψήσετε.)
  5. Αφαιρέστε τον λοβό βανίλιας.
  6. Ρίξτε τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα μαρμελάδας και καλύψτε τη μαρμελάδα με τους χάρτινους κύκλους. Βιδώστε τα καπάκια και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.

Καλή απόλαυση!