Τα μήλα γεμίζουν τους πάγκους της λαϊκής και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις την σοδειά από μια σπιτική μαρμελάδα μήλο. Αρωματική, βελούδινη και γεμάτη γεύση, αυτή η μαρμελάδα θα γίνει το απόλυτο συνοδευτικό για το πρωινό σου ή ένα λαχταριστό γέμισμα για πίτες και γλυκά.

Υλικά:

  • 1 κιλό μήλα (κατά προτίμηση κόκκινα ή γλυκά)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 150 ml νερό

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία μήλων: Καθαρίζεις τα μήλα, αφαιρείς τα κουκούτσια και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια.
  2. Μαγείρεμα: Σε μια κατσαρόλα βάζεις τα μήλα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις να σταθούν για 30 λεπτά ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Βράσιμο: Τοποθετείς την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτεις την κανέλα και το τζίντζερ και αφήνεις το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Άλεσμα: Όταν τα μήλα έχουν μαλακώσει, αφαιρείς το ξυλάκι κανέλας και πολτοποιείς τη μαρμελάδα με ραβδομπλέντερ (ή την αφήνεις με κομματάκια αν προτιμάς).
  5. Αποθήκευση: Μεταφέρεις τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια, τα κλείνεις καλά και τα γυρίζεις ανάποδα μέχρι να κρυώσουν για να σφραγίσουν σωστά.

Tip: Αν θες πιο πηχτή υφή, μπορείς να βράσεις τη μαρμελάδα για λίγα λεπτά παραπάνω ή να προσθέσεις 1/2 φακελάκι πηκτίνη μήλου.

Απόλαυσέ τη πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, pancakes ή ακόμα και μέσα σε τάρτες!

Leave a Reply

Your email address will not be published.