Τα μήλα γεμίζουν τους πάγκους της λαϊκής και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις την σοδειά από μια σπιτική μαρμελάδα μήλο. Αρωματική, βελούδινη και γεμάτη γεύση, αυτή η μαρμελάδα θα γίνει το απόλυτο συνοδευτικό για το πρωινό σου ή ένα λαχταριστό γέμισμα για πίτες και γλυκά.
Υλικά:
- 1 κιλό μήλα (κατά προτίμηση κόκκινα ή γλυκά)
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
- 150 ml νερό
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία μήλων: Καθαρίζεις τα μήλα, αφαιρείς τα κουκούτσια και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια.
- Μαγείρεμα: Σε μια κατσαρόλα βάζεις τα μήλα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις να σταθούν για 30 λεπτά ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Βράσιμο: Τοποθετείς την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτεις την κανέλα και το τζίντζερ και αφήνεις το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Άλεσμα: Όταν τα μήλα έχουν μαλακώσει, αφαιρείς το ξυλάκι κανέλας και πολτοποιείς τη μαρμελάδα με ραβδομπλέντερ (ή την αφήνεις με κομματάκια αν προτιμάς).
- Αποθήκευση: Μεταφέρεις τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια, τα κλείνεις καλά και τα γυρίζεις ανάποδα μέχρι να κρυώσουν για να σφραγίσουν σωστά.
Tip: Αν θες πιο πηχτή υφή, μπορείς να βράσεις τη μαρμελάδα για λίγα λεπτά παραπάνω ή να προσθέσεις 1/2 φακελάκι πηκτίνη μήλου.
Απόλαυσέ τη πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, pancakes ή ακόμα και μέσα σε τάρτες!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply