Όταν τα μανταρίνια γεμίζουν την κουζίνα με το άρωμά τους, ξέρεις ότι ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά. Αν θέλεις να απολαμβάνεις αυτή την αίσθηση όλο το χρόνο, η μαρμελάδα μανταρίνι είναι η τέλεια επιλογή. Εύκολη στην παρασκευή, με φυσική γλυκύτητα και μια δόση φρεσκάδας, θα γίνει το αγαπημένο σου άλειμμα για το πρωινό ή τα γλυκά σου.

Υλικά

  • 1 κιλό μανταρίνια (καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια)
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία μανταρινιών: Καθάρισε τα μανταρίνια και αφαίρεσε προσεκτικά τα κουκούτσια. Κόψε τα σε μικρά κομμάτια.
  2. Μούλιασμα: Βάλε τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και βράσε τα για 10 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσουν και να αναδειχθεί το άρωμά τους.
  3. Προσθήκη ζάχαρης: Πρόσθεσε τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί. Μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 30-40 λεπτά.
  4. Χυμός λεμονιού: Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού. Αυτό βοηθά να διατηρηθεί το ζωηρό χρώμα της μαρμελάδας και να πήξει καλύτερα.
  5. Άλεσμα: Εάν προτιμάς μια πιο λεία υφή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ραβδομπλέντερ και να αλέσεις τη μαρμελάδα απευθείας στην κατσαρόλα.
  6. Αποθήκευση: Μόλις η μαρμελάδα δέσει, τη μεταφέρεις σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή. Κλείσε τα καλά και γύρισέ τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Tips

  • Εάν σου αρέσει η μαρμελάδα σου με πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε λίγο ξύσμα από τα μανταρίνια.
  • Η μαρμελάδα διατηρείται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για αρκετούς μήνες.

Δοκίμασέ τη με φρυγανισμένο ψωμί, γιαούρτι ή ακόμα και ως γαρνιτούρα σε κέικ. Είναι σίγουρο πως θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Διάβασε επίσης:

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.