Αυτή η εύκολη συνταγή μαρμελάδας φραγκοστάφυλου χρησιμοποιεί ολόκληρο το φρούτο για μια τάρτα, πλούσια κονσέρβα που δένει καλά. Είναι εξαιρετικό σε τραγανό φρυγανισμένο ψωμί σίκαλης ή με κουτάλι σε χυλό το πρωί. Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο ζάχαρης για αυτή τη συνταγή.

Συστατικά

  • 300g φρέσκο ​​φραγκοστάφυλο
  • 300g κρυσταλλική ή καστανή ζάχαρη
  • 1 μικρό λεμόνι, μόνο χυμός

Μέθοδος

  1. Διαλέξτε όλα τα κοτσάνια από τα μαύρα φραγκοστάφυλα, τοποθετήστε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με 250ml νερό και αφήστε τα να βράσουν. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή έως ότου η φλούδα της σταφίδας είναι πολύ τρυφερή και τα υγρά έχουν σχεδόν εξατμιστεί.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, βράστε και μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 105C σε ένα θερμόμετρο ζάχαρης.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε σε ζεστά, καθαρά βάζα και σφραγίζουμε αμέσως.

Διάβασε επίσης:

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.