Εκπληκτικά γρήγορη και εύκολη στην προετοιμασία, αυτή η κομψή ζεστή σαλάτα μανέστρας είναι ιδανική για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή ένα εύκολο ορεκτικό.
Συστατικά
- 100g φέτα
- ½ λεμόνι χωρίς κερί, τριμμένο ξύσμα και χυμό
- 4 κουταλιές της σούπας crème fraîche
- 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 60g ρόκα, χοντροκομμένη
- 150g μαγειρεμένες και αποφλοιωμένες γαρίδες, ξεπαγωμένες αν έχουν καταψυχθεί
- 150g μανέστρα
- 1 μικρό κολοκυθάκι (περίπου 175g), κομμένο σε κύβους 1cm
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την κρέμα φραίς, το ελαιόλαδο, τη ρόκα και τις γαρίδες. Καρυκεύουμε με πιπέρι (η φέτα θα δώσει αρκετό αλάτι).
- Βράζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαφρά αλατισμένο νερό, προσθέτουμε την μανέστρα και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Προσθέστε τα κολοκυθάκια 4 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα κολοκυθάκια και μετά ρίχνουμε αμέσως στο μπολ φέτας. Ανακατέψτε καλά. Η ρόκα πρέπει να μαραθεί λίγο. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία και απόλαυση!!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;