Το γρήγορο και φθηνό αυγόψωμο είναι εξαιρετικό για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • ½ κουταλιά της σούπας γάλα
  • φυτικό λάδι
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί, κομμένες στη μέση
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • κέτσαπ ντομάτας ή καστανή σάλτσα, για σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Χτυπάμε σε ένα ρηχό μπολ το αυγό, το γάλα και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι ώστε να καλύψει μόνο τον πάτο ενός μεγάλου τηγανιού σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι αρχίσει να γυαλίζει, βυθίστε το ψωμί στο μείγμα των αυγών και προσθέστε το στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει.
  3. Σερβίρουμε με κέτσαπ ντομάτας ή καστανή σάλτσα.

Καλή απόλαυση!