Υπάρχουν φαγητά που ταιριάζουν με κάθε εποχή και κάθε διάθεση, και η μακαρονοσαλάτα είναι σίγουρα ένα από αυτά! Δροσερή, γευστική και γεμάτη χρώματα, είναι η τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα, ένα πλούσιο συνοδευτικό ή ακόμα και για το ταπεράκι της δουλειάς. Το καλύτερο; Μπορείς να τη φτιάξεις με ό,τι υλικά έχεις στο ψυγείο, προσαρμόζοντάς την στο γούστο σου! Πάμε να δούμε μια απολαυστική συνταγή που θα λατρέψεις.

Υλικά:

  • 250 γρ. πέννες ή φαρφάλες
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 αγγουράκι, κομμένο σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 100 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα σε κυβάκια
  • 100 γρ. τυρί φέτα ή γραβιέρα σε κύβους
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισέ τα και ξέπλυνέ τα με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
  3. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ. Ανακάτεψε καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη σος.
  4. Δοκίμασε και ρύθμισε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με τη γεύση σου.
  5. Βάλε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρεις – γίνεται ακόμα πιο γευστική όσο “δένουν” οι γεύσεις.

Tip: Αν θες μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείς να αντικαταστήσεις τη μαγιονέζα με περισσότερο γιαούρτι ή να προσθέσεις λίγη σως βινεγκρέτ.

Απόλαυσέ τη μόνη της ή σαν συνοδευτικό και ετοιμάσου να γίνει η νέα αγαπημένη σου σαλάτα! 🍴😋

Διάβασε επίσης:

Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο: Η light μακαρονοσαλάτα σε 15 λεπτά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.