Αυτή η ιταλική συνταγή για μακαρονοσαλάτα με τορτελίνια και σάλτσα πέστο είναι η ιδανική λύση όταν …βαριέστε να μαγειρέψετε. Απλά φτιάχνετε – με πανέυκολο τρόπο – αυτήν την πεντανόστιμη σαλάτα και την έχετε για μέρες στο ψυγείο. Πως θα την φτιάξετε; Ακολουθούν τα βήματα παρακάτω.
Τι θα χρειαστείτε για την μακαρονοσαλάτα με τορτελίνια και σάλτσα πέστο;
- Ένα πακέτο τορτελίνια με ότι γέμιση θέλετε
- 1 κούπα σάλτσα πέστο (σας έχουμε δύο συνταγές για πέστο, την κλασική εδώ και μία υπέροχη παραλλαγή με αβοκάντο εδώ)
- 1,5 κούπα ντοματίνια κομμένα στην μέση
- Μπαλίτσες μοτσαρέλας, περίπου στο μέγεθος των ντοματίνιων – Εάν δεν βρίσκεται μοτσαρέλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο ή και φέτα αλλά καλύτερα να μείνετε πιστοί στην συνταγή ώστε να έχει αυτό το ιταλικό άρωμα
- Μισή κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
Εκτέλεση Συνταγής
- Βράστε σε ένα κατσαρολάκι αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα τορτελίνια και μαγειρέψτε για 1,5 λεπτό. Προσέξτε να μην παραμαγειρευτούν γιατί δεν θα είναι ιδανικά για την σαλάτα μετά.
- Σουρώστε και ρίξτε τους κρύο νερό.
- Τοποθετήστε τα τορτελίνια σε ένα μεγάλο μπολ. Μπορείτε να βάλετε πέστο που φτιάξατε από τις συνταγές που σας δώσαμε είτε και αγοραστό. Τώρα προσθέστε το πέστο, τα ντοματίνια, το τυρί μοτσαρέλα και το κρεμμύδι. Ανακατέψτε για να πάνε παντού τα υλικά.
- Η μακαρονοσαλάτα με τορτελίνια και σάλτσα πέστο είναι έτοιμη για απόλαυση! Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες, ώστε να την έχετε έτοιμη κάθε στιγμή! Καλή όρεξη!