Ένας εύκολος δίσκος λουκάνικου που θα είναι δημοφιλής σε όλη την οικογένεια. Το μέλι και η μουστάρδα είναι ο τέλειος συνδυασμός για κολλώδη λουκάνικα και γλυκά σκουός.

Συστατικά

  • 1 μικρή κολοκύθα βουτύρου, περίπου 750g
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μήλα, ξεφλουδισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 12 χοιρινά λουκάνικα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρευστό μέλι
  • 1 κουταλάκι αγγλική μουστάρδα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 15g φρέσκο ​​πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C.
  2. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα τέσσερα και τα αφήνουμε χωρίς τη φλούδα. Αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε κάθε τέταρτο σε φέτες 5mm.
  3. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα πολύ μεγάλο ταψί με το κρεμμύδι, το μήλο και τα λουκάνικα. Περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε μαζί το μέλι, τη μουστάρδα και το υπόλοιπο λάδι σε ένα μικρό μπολ. Περιχύστε τα λουκάνικα και τα λαχανικά και γυρίστε τα για να καλύψουν τα πάντα στο dressing.
  5. Επιστρέψτε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα λουκάνικα και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε από πάνω τον μαϊντανό, αν τον χρησιμοποιήσουμε, και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Λουκάνικο με πουρέ: Μια απίστευτα νόστιμη και οικονομική συνταγή!