Αυτό το εύκολο λουκάνικο γίνεται με νιόκι και όχι με ζυμαρικά. Τα ψητά νιόκι είναι μαγικά – ενώ το εσωτερικό παραμένει ελαφρύ και αφράτο, το εξωτερικό γίνεται τραγανό και χρυσαφί, όπως οι μίνι ψητές πατάτες.
Συστατικά
- 1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 πορτοκαλί πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
- 250g νιόκι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 4 χοιρινά λουκάνικα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C.
- Σε ένα μεγάλο ταψί ανακατεύουμε τις πιπεριές, τα νιόκι, το ελαιόλαδο και άφθονο αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε τα λουκάνικα στο ταψί. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι τα λουκάνικα και τα νιόκι να ροδίσουν και οι πιπεριές να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν γύρω από τις άκρες. Σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;