Το κλασικό λουκάνικο με πουρέ σερβίρεται με σπιτική σάλτσα κρεμμυδιού και αρακά. Απλό και σίγουρα θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια. Έχει σχεδιαστεί για να είναι μια συνταγή χαμηλού κόστους.
Συστατικά
Για τα λουκάνικα και τη σάλτσα κρεμμυδιού
- 8 λουκάνικα
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- ½ κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα
- ½ κουταλάκι αγγλική μουστάρδα
- 600ml ζωμός (ιδανικά βοδινό, αν και κοτόπουλο ή λαχανικό είναι καλό)
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας μαλακωμένο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
Για τον πουρέ
- 900g πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους ίδιου μεγέθους
- 50g βούτυρο
- 100ml γάλα
Για το σερβίρισμα
- 300g κατεψυγμένα μπιζέλια
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C στο αέρα.
- Βάζουμε τα λουκάνικα σε ταψί και στον προθερμασμένο φούρνο. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τα λουκάνικα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να έχουν ένα καλό χρώμα εξωτερικά.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες στο ταψί. Ανακατεύουμε τα αποξηραμένα μυρωδικά, τη μουστάρδα και τον ζωμό και περιχύνουμε τα λουκάνικα και τα κρεμμύδια. Επιστρέψτε τη φόρμα στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να πήξει η σάλτσα του κρεμμυδιού. Αλατοπιπερώνετε.
- Για τον πουρέ, βράζουμε τις πατάτες σε ένα τηγάνι με βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το γάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια περιχύστε τον πουρέ πατάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το σερβίρουμε.
- Βράζετε τα μπιζέλια σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 2-3 λεπτά ή τα βράζετε στον ατμό για 1-2 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Για τα λουκάνικα και τη σάλτσα κρεμμυδιού, ανακατέψτε το μαλακωμένο βούτυρο και το απλό αλεύρι μαζί για να σχηματίσουν μια πάστα. Βγάζουμε τα λουκάνικα από το ταψί, τα αφήνουμε στην άκρη και τα σκεπάζουμε να διατηρηθούν ζεστά. Τοποθετούμε το ταψί στην εστία, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και βουτύρου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέστε τα λουκάνικα ξανά στο ταψί και ζεστάνετε για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρετε τα λουκάνικα, τον πουρέ και τον αρακά με τη σάλτσα κρεμμυδιού λιωμένη με κουτάλι.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;