Τα λιγκουίνι με τυρί είναι η πιο απλή αλλά απολαυστική συνταγή που θα ικανοποιήσεις όλη την οικογένεια. Φυσικά, αφού το τυρί είναι το βασικό συστατικό της συνταγής μας διάλεξε εκείνο που ξέρει να κάνει την διαφορά.
Υλικά
Για τα λιγκουίνι με τυρί
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 1 συσκευασία Parrano Robusto τριμμένο τυρί 180 γρ.
- 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 12 μανιτάρια λευκά agaricus
- 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 50 ml λευκό κρασί
- 400 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα λιγκουίνι με τυρί
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και αλάτι. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή το προσωπικό μας γούστο.
Για τη σάλτσα
- Παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με το φρέσκο βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκορδάκι.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
- Συμπληρώνουμε τα ντοματίνια με το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
- Ρίχνουμε το ζωμό και πασπαλίζουμε με το θυμάρι, ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
- Αφού σουρώσουμε τα λιγκουίνι, τα μεταφέρουμε μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστά σε πιάτα.
- Τρίβουμε επάνω στα ζυμαρικά μας πιπέρι και μοιράζουμε τα όμορφα φύλλα βασιλικού.
- Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με το τριμμένο Parrano Robusto.
Καλή απόλαυση λιγκουίνι με τυρί!
Το κάτι παραπάνω στη συνταγή!
Στα ζεστά λιγκουίνι το τυρί Parrano Robusto λιώνει και αναμιγνύεται τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά, δίνοντας πικάντικο τόνο.
H FrieslandCampina Hellas, με ηγετική θέση στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων, μπαίνει στην κατηγορία των Σκληρών Τυριών, λανσάροντας τη νέα σειρά μακράς ωρίμανσης Parrano Robusto. Με τη σφραγίδα της FrieslandCampina, της συνεταιριστικής εταιρείας γαλακτοκομικών που μετρά 150+ χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στον κλάδο, το Parrano Robusto ήρθε για να κερδίσει τους καταναλωτές, με την πλούσια γεύση του και το τέλειο λιώσιμο!
To Parrano είναι ένα σκληρό τυρί μακράς ωρίμανσης 9 μηνών, βραβευμένο για την μοναδική συνταγή Robusto. Το ασύγκριτο χαρακτηριστικό του, που έρχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, είναι ότι συνδυάζει την πλούσια γεύση των σκληρών τυριών με το τέλειο λιώσιμο. Παρασκευάζεται από 100% αγελαδινό γάλα, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές.
Βραβευμένο με το “Super Gold” στα World Cheese Awards
Η μοναδικότητα της συνταγής και γεύσης του Parrano Robusto είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμη, καθώς φέρει τη διάκριση “Super Gold” στα World Cheese Awards 2021-2022 ανάμεσα σε 4.000 συνταγές τυριών από πάνω από 40 χώρες. Από σήμερα μπορεί κανείς να το απολαύσει μέσα από τρεις premium συσκευασίες, στον πάγκο αλλά και στο ράφι των ψυγείων των super market.
Με το Parrano απογειώνεται το κάθε πιάτο: τριμμένο, μέσα στο φαγητό ή πάνω από αυτό, σε σαλάτες, αλλά και σκέτο σε ένα λαχταριστό πλατό. Το Parrano Robusto είναι ιδανικό για όλες τις χρήσεις και ήρθε για να γίνει η Νο. 1 επιλογή στους λάτρεις του τυριού!
Parrano, δημιουργείς το κάτι…παραπάνω.
Για περισσότερες πληροφορίες και αποκλειστικές συνταγές επισκεφθείτε το www.parrano.com/el-gr.
Δείτε την καμπάνια εδώ.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;